Κάλεσμα

Η ιδέα που έγινε πράξη το 2008 και συνεχίστηκε το 2013 τείνει να γίνει πλέον θεσμός με την διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Πολυθεματικού Επιστημονικού Συνέδριου Φυσικοθεραπείας στην Θεσσαλονίκη.

Πάντα οι συνάδελφοι στην Θεσσαλονίκη πρωτοπόροι στα επιστημονικά θέματα, διοργάνωναν επιστημονικά συνέδρια κυρίως όμως μονοθεματικού χαρακτήρα. Αυτό άλλαξε για πρώτη φορά στο 1ο Βαλκανικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας το 2005 στην Δράμα όπου μαζί με το ΠΤ Καβάλας - Δράμας, φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία αυτό το εγχείρημα. Έτσι τα πολυθεματικά συνέδρια ξεκίνησαν προσπαθώντας να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος των επιστημονικών ανησυχιών των συναδέλφων και παρέχοντας τις γνώσεις ενός σεμιναρίου στην κάθε επιστημονική ενότητα. Μεγαλύτερη η οργανωτική του δυσκολία αλλά και μεγαλύτερος ο αριθμός των συναδέλφων που θα βρει κάτι ενδιαφέρων στον τομέα του για να παρακολουθήσει. Γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν σε αυτό συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Η συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, τις πανεπιστημιακές κλινικές καθώς και τους συλλόγους των ασθενών θα συνεχιστούν και ευελπιστούμε να διευρυνθούν περισσότερο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των συνέδρων για τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη της φυσικοθεραπείας, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση, η πληροφόρηση για τις νέες τεχνολογίες και συσκευές, η επαφή με τις υπόλοιπες ειδικότητες που αποτελούν την ομάδα αποκατάστασης, η γνωριμία με τους συλλόγους των ασθενών και φυσικά η συνεύρεση παλιών και νέων συναδέλφων.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να απευθύνεται σε όλα τα μέλη, από όσους ασχολούνται με την κλινική πράξη και διοίκηση, όπως και αυτούς που βρίσκονται στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Το συνέδριο παρέχει την ευκαιρία για την παρουσίαση και συζήτηση ερευνητικών αποτελεσμάτων τόσο των συναδέλφων όσο και των σπουδαστών των τμημάτων Φυσικοθεραπείας καθιερώνοντας το «Βραβείο της Καλύτερης Σπουδαστικής Αναρτημένης Ανακοίνωσης»  

Σας περιμένουμε στην ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη

 

 
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Δημήτριος Ν. Αυτοσμίδης

 

Εδώ μπορείτε να διαφημιστείτε